Spreker

Maud Schreurs groeide op in Ospel, in Midden-Limburg. Op haar 18e verhuisde ze naar Amsterdam om daar te gaan studeren. Daarna besloot ze niet het voortgezet onderwijs in te gaan als docent geschiedenis. Maud ging werken bij een luchtvaartmaatschappij, waar ze trainer werd van cabinepersoneel.

In 2004 wilde Maud bij de radio gaan werken. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want een Limburgse achter de microfoon zetten gebeurde niet vaak, en helaas is dat nog steeds zo.

Na logopedie en veel vrijwilligerswerk bij een lokaal radiostation in Wageningen werd haar stem opgemerkt door Arend Langenberg, voormalig nieuwslezer bij Sky Radio. En toen ging het balletje rollen. Maud werd nieuwslezer bij het ANP en was op veel radiozenders te horen. Ook werkte zij voor de NOS. Momenteel is zij één van de vaste ochtendlezers bij BNR Nieuwsradio en al ruim 15 jaar een allround voice-over.

Maud woont nog steeds in de Randstad, maar ze is en blijft een zuiderling in hart en nieren. Ze heeft zich de afgelopen vijftien jaar bij veel mediabedrijven en omroepen ontwikkeld tot een ervaren, allround journalist. Daardoor heeft zij op veel gebieden kennis van zaken en kan snel doordringen tot de kern. Dossiervreter Maud geeft trainingen en presentaties met veel enthousiasme en een dosis humor. Bovendien spreekt zij als geen ander de taal van zuiderlingen!